21:50 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εφετείο του Κιέβου ανέβαλε και πάλι την ακρόαση για την έφεση που κατέθεσε η νομική ομάδα του επικεφαλής του RIA Novosti Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι.

Σε αναβολή της ακρόασης της έφεσης του επικεφαλής του RIA Novosti Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι προχώρησε το Εφετείο του Κιέβου λόγω ασθένειας ενός δικαστή, ανέφερε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Άντρει Ντομάνσκι.

«Όπως μας είπαν οι υπάλληλοι του δικαστηρίου, ένας δικαστής από το σώμα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ακρόαση της προσφυγής καθυστερεί», ανέφερε ο Ντομάνσκι.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι η ημερομηνία της επόμενης ακρόασης παραμένει προς το παρόν άγνωστη, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να προβεί σε σχετική ανακοίνωση αργότερα.

Ο Βισίνσκι συνελήφθη στο Κίεβο στις 15 Μαΐου 2018, με την κατηγορία της υποστήριξης των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών στο Ντονμπάς και της προδοσίας.

Αν καταδικαστεί, ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η σύλληψη του Βισίνσκι είναι πολιτικά υποκινούμενη και αποδεικνύει την απαράδεκτη πολιτική της πρώην ουκρανικής κυβέρνησης να θέτει στο στόχαστρο δημοσιογράφους.

Tags:
έφεση, δικαστήριο, Ρωσία, Ουκρανία, Κιρίλ Βισίνσκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK