19:10 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παραίτησή του από πρωθυπουργός της Ιταλίας ανακοίνωσε ενώπιον της ιταλικής βουλής ο Τζουζέπε Κόντε, εν μέσω των εντάσεων που είχαν ξεσπάσει στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Την πρόθεσή του παραιτηθεί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εν μέσω της πολιτικής κρίσης, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα η χώρα.

Ο Κόντε, μιλώντας από το βήμα της ιταλικής βουλής, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Ματέο Σαλβίνι, σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, προπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση για προσωπικό και πολιτικό όφελος, θέτοντας τη χώρα σε κίνδυνο οικονομικής αστάθειας. 

Ο Κόντε σημείωσε ότι θα υποβάλει, αργότερα σήμερα, την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Θα ακούσω με προσοχή όλες τις ομιλίες σήμερα, αλλά προτίθεμαι να τελειώσω αυτήν την πολιτική μετάβαση, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβώ στον πρόεδρο, μετά τη συνεδρίαση και θα υποβάλω την παραίτησή μου», είπε ο Κόντε ενώπιο της ιταλικής Γερουσίας. 

«Βάζω τέλος σε αυτήν την κυβερνητική εμπειρία εδώ», επεσήμανε. 

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Λέγκα και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία «κατέρρευσε» στις 8 Αυγούστου, όταν ο Ματέο Σαλβίνι ζήτησε πρόωρες εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ματέο Σαλβίνι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Ματαρέλα μπορεί να ζητήσει από τον Κόντε να παραμείνει στη θέση του και να προσπαθήσει να βρει μια άλλη εναλλακτική για να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη βουλή ή να κάνει δεκτή την παραίτησή του και να διερευνήσει εάν κάποιος άλλος ηγέτης μπορεί να σχηματίσει έναν άλλο κυβερνητικό συνασπισμό. 

Εάν αυτό το σενάριο δεν δεν ευοδωθεί, ο Ματαρέλα μπορεί να διαλύσει το κοινοβούλιο, προετοιμάζοντας το έδαφος για γενικές εκλογές, από τον Οκτώβριο κιόλας. 

Tags:
Ματέο Σαλβίνι, Τζουζέπε Κόντε, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK