12:24 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ένταση ανάμεσα σε Ισλαμαμπάντ και Νέο Δελχί έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, με εκατέρωθεν κατηγορίες περί παραβίασης κατάπαυσης του πυρός κοντά στην Γραμμή Ελέγχου.

Εκπρόσωπος των Πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι ο στρατός απάντησε άμεσα στην φερόμενη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή Τάττα Πάνι, κοντά στην Γραμμή Ελέγχου, από τις ινδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ασίφ Γκαφόορ, έξι Ινδοί στρατιώτες, μεταξύ τους και ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν και δύο αποθήκες καταστράφηκαν, από την «απάντηση» των πακιστανικών δυνάμεων. 

Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού υποστήριξε, επίσης ότι η φερόμενη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από το Νέο Δελχί είχε στοιχίσει τη ζωή τριών πολιτών, συμπεριλαμβανομένου ενός εφτάχρονου αγοριού.

Η Ινδία δεν έχει απαντήσει ακόμα στις κατηγορίες.

Την περασμένη εβομάδα Ινδία και Πακιστάν είχαν εμπλακεί σε ακόμα ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στην περιοχή του Κασμίρ, στην διάρκεια των οποίων φέρεται να σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άτομα. 

Οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαλότητα, μετά την απόφαση της Ινδίας να προχωρήσει στην αναστολή της χορήγησης ειδικού καθεστώτος στην επαρχία Τζαμού και Κασμίρ.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
Tags:
Κασμίρ, στρατιώτες, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK