01:55 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια μήνυση κατατέθηκε την Κυριακή κατά τριών καθηγητών ενός σχολείου του Τέξας που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα μαύρο μόνιμο μαρκαδόρο για να βάψουν το κεφάλι μαθητή ως τιμωρία.

Η μήνυση, η οποία κινήθηκε από τους γονείς του μαθητή Ντάντε Τράις και Άνγκελα Ουάσινγκτον, δηλώνει ότι ο γιος τους, ο οποίος αναφέρεται μόνο ως J.T., βρισκόταν στην έβδομη τάξη όταν οι διευθυντές τον κατηγόρησαν ότι παραβίασε τους κανόνες του σχολείου με το κούρεμα του.

«Το κούρεμα δεν απεικόνιζε τίποτα βίαιο, άσεμνο ή άλλως προσβλητικό ή ακατάλληλο με οποιονδήποτε τρόπο. Ο J.T. δεν πίστευε ότι το κούρεμα του παραβίασε οποιονδήποτε σχολικό κανόνα», αναφέρει η αγωγή. Ο μαθητής λάνσαρε το νέο κούρεμα, το οποίο περιγράφηκε ως «κούρεμα με μια γραμμή ως σχέδιο στο πλάι», στις 16 Απριλίου.

Ο ανήλικος βρέθηκε ενώπιον ενός διλήμματος λίγο αργότερα. Ειδικότερα, ο νεαρός είχε την επιλογή είτε να τιμωρηθεί με αποβολή είτε να δεχθεί να βαφτεί το σχέδιο στο μαλλί του με έναν μαρκαδόρο. Ο μαθητής, καθώς ποτέ πριν δεν είχε πρόβλημα με τους καθηγητές του σχολείου και δεν θέλησε το περιστατικό αυτό να θέσει σε κίνδυνο την θέση του στην σχολική ομάδα» αποφάσισε να υποστεί το μαρκάρισμα του σχεδίου στο κεφάλι του. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο διέθετε τις πληροφορίες για να επικοινωνήσει με τους γονείς του εφήβου, κανείς δεν τους ενημέρωσε για το περιστατικό.

«Τα μαύρα σημάδια δεν κάλυπταν τη γραμμή του σχεδίου του κουρέματος, αλλά έκαναν το σχέδιο πιο εμφανές», αναφέρει η υπόθεση, σημειώνοντας ότι και οι τρεις καθηγητές γελούσαν σε όλη τη διαδικασία.

Πέρασαν αρκετές ημέρες πριν τα σημάδια εξαφανιστούν εντελώς από το κεφάλι του έφηβου. Η μήνυση συνεχίζει να δηλώνει ότι το περιστατικό προκάλεσε επίσης στον ανήλικο να υποφέρει από το άγχος και την κατάθλιψη ως αποτέλεσμα της κριτικής εκ μέρους των συμμαθητών του.

Καθηγητές στις ΗΠΑ δέχτηκαν μήνυση γιατί έβαψαν με μαρκαδόρο τα μαλλιά μαθητή τους ως τιμωρία
Καθηγητές στις ΗΠΑ δέχτηκαν μήνυση γιατί έβαψαν με μαρκαδόρο τα μαλλιά μαθητή τους ως τιμωρία

Σε μια δήλωση προς το NBC News, η διοίκηση του σχολείου σημείωσε ότι «η συμπλήρωση του σχήματος με ένα μαρκαδόρο ... δεν παραβλέπεται από τις αρχές και επίσης πως δεν ευθυγραμμίζεται με τα κατάλληλα τιμωρητικά μέτρα για παραβιάσεις κώδικα ενδυμασίας». Ο καθηγητής που «έκανε κατάχρηση» της εξουσίας του τέθηκε σε διοικητική άδεια. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της περιφέρειας δεν διευκρίνισαν ποια από τα εμπλεκόμενα μέρη τιμωρήθηκαν επίσης.

Μετά το περιστατικό, αναγγέλθηκε ένας ενημερωμένος κώδικας ενδυμασίας για το Τέξας τον Μάιο του 2019. Αναφέρεται ότι έχουν αρθεί οι τυχόν προηγούμενοι περιορισμοί αναφορικά με το ντύσιμο και την εμφάνιση.

Η οικογένεια του εφήβου αναζητεί χρηματική αποζημίωση, ζητώντας επιπλέον από τους τοπικούς υπαλλήλους να λαμβάνουν εκπαίδευση για τέτοια θέματα.

Tags:
μαθητής, έφηβος, γονείς, μήνυση, τιμωρία, καθηγητές, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK