02:49 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να επισκεφτεί την Κοπεγχάγη στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό, Μέττε Φρεντέρισκεν

Την απόφασή του να αναβάλει την προγραμματισμένη - για τον Σεπτέμβριο - επίσκεψη στη Δανία, γνωστοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο των αντιδράσεων για την πρόταση αγοράς της Γροιλανδίας.

«Η Δανία είναι μία πολύ ειδική χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού ότι δεν έχει ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, αναστέλλω τη συνάντησή μας, η οποία είναι προγραμματισμένη σε δύο εβδομάδες, για μία άλλη στιγμή» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

​Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ, την περασμένη Κυριακή, επιβεβαίωσε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την αγορά του μεγαλύτερου νησιού του πλανήτη, με την Κοπεγχάγη να απορρίπτει κάθε σχετική συζήτηση.

Προηγήθηκε δημοσίευμα της The Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος Τραμπ επανειλημμένως ζήτησε από τους συμβούλους του να εξετάσουν τις δυνατότητες αγοράς της Γροιλανδίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γροιλανδίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν εξετάζει καμία προσφορά για την πώληση των εδαφών της».

​Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρισκεν, ξεκαθάρισε ότι «η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση».

«Η Γροιλανδία δεν είναι της Δανίας. Η Γροιλανδία ανήκει στη Γροιλανδία. Ελπίζω ότι (σ.σ. ο Τραμπ) δεν το εννοεί» δήλωσε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Sermitsiaq».

Η Γροιλανδία είναι μία αυτόνομη περιοχή εντός του Βασιλείου της Δανίας. Από το 1979, η κυβέρνηση της Κοπεγχάγης είναι αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις, τα στρατιωτικά θέματα και τα συνταγματικά ζητήματα του νησιού, το οποίο – ωστόσο – αποφασίζει αυτόνομα για ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας και της οικονομίας.

Σχετικά:

Οι φήμες ότι ο Τραμπ θέλει να αγοράσει τη Γροιλανδία «τρέλαναν» το Twitter
Η απάντηση της Δανίας στον Τραμπ: «Η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση»
«Χρυσός πύργος στη Γροιλανδία» - Η fake… φωτογραφία του Τραμπ
Tags:
επίσκεψη, εξαγορά, αγορά, νησί, Δανία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Γροιλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK