22:10 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1» πλέει από το βράδυ της Κυριακής σε διεθνή ύδατα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κατευθύνεται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία φέρεται να έχει μισθωθεί το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1», όπως γνωστοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων «ILNA».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο “Grace 1”, το οποίο μετονομάστηκε σε “Adrian Darya” μετά την κατάσχεση, είναι ένα κορεατικής κατασκευής τάνκερ και ανήκει στη Ρωσία, η οποία το μίσθωσε τώρα σε ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία» γνωστοποίησε το ILNA, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό τηλεγράφημα του ILNA ανέφερε ότι η μίσθωση αφορούσε τους Φρουρούς της Επανάστασης. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε διορθωτική δημοσίευση, στην οποία γίνεται λόγος για ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ένταλμα για την κατάσχεση του «Grace 1», ενόσω το πετρελαιοφόρο πλοίο βρισκόταν ακόμη στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ.

Οι τοπικές αρχές απέρριψαν το αμερικανικό αίτημα, επικαλούμενες τη διαφορετική προσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. στο ζήτημα των κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.

Το ιρανικό τάνκερ απέπλευσε από το Γιβραλτάρ το βράδυ της Κυριακής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέει με κατεύθυνση το λιμάνι της Καλαμάτας.

Το «Adrian Darya», το οποίο φέρει ιρανική σημαία, κατασχέθηκε τον Ιούλιο του 2019 υπό την υποψία της μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι δύο εβδομάδες αργότερα, οι Φρουροί της Επανάστασης κατάσχεσαν το βρετανικής σημαίας πετρελαιοφόρο «Stena Impero» στο Στενό του Ορμούζ, με την κατηγορία της παραβίασης των διεθνών ναυτιλιακών κανονισμών.  

Θέμα:
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)

Σχετικά:

Στην Ελλάδα η «καυτή πατάτα» του ιρανικού τάνκερ - Το ηθικά ορθό και οι αμερικανικές πιέσεις
Διπλωματικές πηγές: Η Αθήνα βρίσκεται σε επαφές με τις ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ
Ρώσοι αναλυτές για ιρανικό τάνκερ: «Οι Έλληνες ενδέχεται να υποκύψουν στην πίεση των ΗΠΑ»
Πομπέο: Οι ΗΠΑ θα αποτρέψουν την παράδοση πετρελαίου στην Συρία από το ιρανικό τάνκερ
Αυτά είναι τα σενάρια για το ιρανικό τάνκερ
Tags:
χωρικά ύδατα, λιμάνι, Καλαμάτα, Πετρέλαιο, ΗΠΑ, Φρουροί της Επανάστασης, πλοίο, πετρελαιοφόρο, κατάσχεση, Γιβραλτάρ, Ιράν, ιρανικό τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK