13:59 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ιρανός Πρόεδρος Ρουχανί υπογραμμίζοντας πως επιχειρείται εκμηδενισμός των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου.

Ο Χασάν Ρουχανί, πρόεδρος του Ιράν ανέφερε την Τετάρτη πως οποιαδήποτε απόπειρα εκμηδενισμού των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Αν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν φτάσουν στο μηδέν, οι διεθνείς πλωτές οδοί δεν θα είναι το ίδιο ασφαλείς όπως πριν, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος την Τετάρτη σε συνάντηση του με τον Ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενέϊ, μετέδωσε το Reuters.

«Οι παγκόσμιες κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που το πετρελαίου τεθεί πλήρως υπό κυρώσεις και οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν φτάσουν στο μηδέν, οι διεθνείς πλωτές οδοί δεν μπορεί να έχουν την ίδια ασφάλεια όπως πριν ... Έτσι, η μονομερής πίεση κατά του Ιράν δεν μπορεί να είναι προς όφελός τους και δεν θα εγγυάται την ασφάλειά τους στην περιοχή και στον κόσμο», δήλωσε ο Ρουχανί.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Κόλποθ εκτός από το Ιράν και τις άλλες περιφερειακές χώρες, σύμφωνα με το Reuters.

Aξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιλώντας στο Sputnik, προειδοποίησε την Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ Grace 1 - ή άλλα, παρεμφερή πλοία - θα μπορούσε να θεωρηθεί παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο απείλησε με κυρώσεις όποιον βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ.

Tags:
ναυσιπλοΐα, τάνκερ, Πετρέλαιο, πετρελαιοφόρο, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, Ιράν, Χασάν Ρουχανί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK