17:24 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έτοιμος να καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Ανοιχτός σε συνομιλίες για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, εν μέσω της εν εξελίξει πολιτικής κρίσης στη χώρα, δήλωσε ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα. 

«Έχουμε εκδηλώσει στον πρόεδρο την ετοιμότητά μας να διερευνήσουμε μια εναλλακτική πλειοψηφία και να προωθήσουμε μια νέα πολιτική φάση», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι θέλει να προσφέρει «μια εναλλακτική στη δεξιά που θα είχε μια νέα ατζέντα και μία ευρεία κοινοβουλευτική βάση». 

Σημειώνεται ότι η συνεργασία του Δημοκρατικού Κόμματος με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι ένα από τα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ιταλία, μετά την παραίτηση του Τζουζέπε Κόντε από πρωθυπουργός της χώρας, μετά την «κατάρρευση» της κυβέρνησης της Λέγκα και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων στις αρχές του Αυγούστου.  

Σε περίπτωση που δεν προκύψει νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ιταλίας θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, έκβαση που θα ήταν σε συμφωνία με το αίτημα του Ματέο Σαλβίνι.

 

 

 

Tags:
Κυβέρνηση, κρίση, πρόωρες εκλογές, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK