04:34 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον φράχτη στα σύνορα με την Κροατία επεκτείνει η Σλοβενία, προσθέτοντας τμήμα 40 χιλιομέτρων στα ήδη 180 χιλιόμετρα σύρματος που σκοπό έχει να ανακόψει τις αφίξεις μεταναστών.

Τις εργασίες για την επέκταση, κατά 40 χιλιόμετρα, του φράχτη στα νότια συνορά της με την Κροατία έχει ξεκινήσει η Σλοβενία, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Όπως σημείωσαν αξιωματούχοι από τις αρμόδιες συνοριακές Αρχές της Σλοβενίας, αναφερόμενοι στην απόφαση της χώρας, τον Ιούλιο κατεγράφη η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα, εδώ και μερικά χρόνια που οι αφίξεις είχαν «κορυφωθεί», με χιλιάδες μετανάστες να καταβάλλουν προσπάθειες σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εισέλθουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σλοβενίας, τον Ιούλιο κατεγράφησαν συνολικά 1.740 μετανάστες που διέσχισαν τα σύνορα, ενώ τους πρώτους επτά μήνες του 2019, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7.415 - με τους περισσότερους μετανάστες να έρχονται από το Πακιστάν, την Αλγερία και τον Αφγανιστάν. 

Η Σλοβενία έχει ήδη κατασκευάσει περίπου 180 χιλιόμετρα φράχτη που αποτελείται κυρίως από αγκαθωτό σύρμα, στα σύνορα με την Κροατία. Οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει από το 2016 και το κόστος ανέρχεται σε 19 εκατομμύρια ευρώ. 

Tags:
σύνορα, φράχτης, μετανάστες, Κροατία, Σλοβενία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK