ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο έδειξε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ως υπεύθυνες για την ραγδαία αύξηση που έχουν παρουσιάσει τον τελευταίο χρόνο οι πυρκαγιές.

Διεθνή κρίση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τις πυρκαγιές που μαίνονται στον Αμαζόνιο και κάλεσε την Ομάδα των Επτά (G7) να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο σπίτι μας. Κυριολεκτικά. Ο Αμαζόνιος, ο πνεύμονας του πλανήτη μας, που παράγει το 20 τοις εκατό του οξυγόνου μας καίγεται. Πρόκειται για μια διεθνή κρίση. Μέλη της G7, ας μιλήσουμε σε δύο ημέρες σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει διαμορφωθεί», δήλωσε ο Μακρόν στο Twitter.

​Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο άφησε υπόνοιες ότι για τις πυρκαγιές, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στην περιοχή του Αμαζονίου, ευθύνονται οι ΜΚΟ σε μία προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή εναντίον της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Οι πυρκαγιές στο Αμαζόνιο είναι τη φετινή περίοδο κατά 83% αυξημένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Οι φωτιές έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις ενός δάσους, που θεωρείται ότι αποτελεί «ασπίδα» κατά της κλιματικής αλλαγής.

Tags:
Εμανουέλ Μακρόν, φωτιά, Αμαζόνιος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK