20:41 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κύπρος δεν έχει λάβει κανένα αίτημα ελλιμενισμού του ιρανικού τάνκερ δηλώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.

Η Κύπρος δεν έχει λάβει αίτημα για ελλιμενισμό του ιρανικού τάνκερ, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ελλαδικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πληροφορίες για το ενδεχόμενο το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 (γνωστό πριν ως Grace 1) να φτάσει στην Κύπρο.

Μέχρι πρότινος, αναφορές ήθελαν το ιρανικό τάνκερ να πλέει προς την Ελλάδα και το λιμάνι της Καλαμάτας αφότου αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ μετά από πολυήμερη κράτηση από τις τοπικές αρχές με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Οι ΗΠΑ επιχείρησαν ανεπιτυχώς την εκ νέου κατάσχεση του τάνκερ και στη συνέχεια απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση προς την Αθήνα, με αξιωματούχο του αμερικανικού ΥΠΕΞ να δηλώνει στο Sputnik ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το τάνκερ «δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα» και πως «δεν έχουμε λάβει αίτημα για να δέσει σε ελληνικό λιμάνι».

Ακολούθησαν δημοσιεύματα για πιθανό ελλιμενισμό του ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην Κύπρο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο sigmalive.com.

Κανένα αίτημα για ελλιμενισμό του Ιρανικού Τάνκερ, Adrian Darya 1, δεν έχει υποβληθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε επικοινωνία με το τοπικό ΜΜΕ.

Θέμα:
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
Tags:
ΗΠΑ, Γιβραλτάρ, Ιράν, Κύπρος, Ελλάδα, ιρανικό τάνκερ, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK