ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περισσότεροι από 130.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα που έφτασε τα 45 χιλιόμετρα.

Πάνω από 130.000 διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της πόλης για να δείξουν την αλληλεγγύη σε όσους διαμαρτύρονται ενάντια στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

Οι διαδηλωτές έπιαναν ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ άλλοι κουνούσαν τα κινητά τους τηλέφωνά τους και τραγουδούσαν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές , περίπου 135.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση και το μήκος της ανθρώπινης αλυσίδας έφτασε τα 45 χιλιόμετρα.

Η δράση συνέπεσε με την 30η επέτειο της «Βαλτικής Αλυσίδας», μιας ειρηνικής διαδήλωσης που έγινε στις 23 Αυγούστου του 1989, στην Εσθονία, τη Λετονία και την Λιθουανία, χώρες που ζητούσαν την ανεξαρτητοποίησή τους από τη Σοβιετική Ένωση.

Το Χονγκ Κονγκ έχει μετατραπεί τους τελευταίους δυόμιση μήνες σε «θέατρο» συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, οι οποίοι συσπειρώθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου που επιτρέπει την έκδοση καταζητούμενων σε περιοχές όπως η ηπειρωτική Κίνα, χωρίς προηγούμενη διμερή συμφωνία.

Tags:
διαδήλωση, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, διαμαρτυρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK