10:17 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 60
Βρείτε μας

Ο «Λευκός Κύκνος» Tupolev Tu-160 είναι το μεγαλύτερο βομβαρδιστικό τζετ που πετά με ταχύτητες άνω των 2 Mach. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις επιχειρησιακές ικανότητες του στρατηγικού βομβαρδιστικού, που κυριαρχεί στους αιθέρες του πλανήτη.

Η «ναυαρχίδα» των Ρωσικών Αεροδιαστημικών δυνάμεων, το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160, ποτέ δεν είχε αποκαλύψει με τόση λεπτομέρεια τις πολεμικές ικανότητές του.

Το  στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-160
© Sputnik / Eugene Odinokov
Το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev Tu-160

Στο παρακάτω βίντεο, το ικανό για μεταφορά πυρηνικών όπλων βομβαρδιστικό εκτοξεύει πυραύλους τύπου cruise καταστρέφοντας επίγειους στόχους. Ανεφοδιάζεται εν πτήσει, ενώ το συνοδεύουν μαχητικά τζετ. Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω βομβαρδιστικό έχει ανάλαβει ενεργή υπηρεσία στη Συρία.

Το Tupolev Tu-160 είναι ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά βομβαρδιστικά του κόσμου και είναι γνωστό στους αεροπορικούς κύκλους ως ο «Λευκός Κύκνος», για το τεράστιο άνοιγμα των λευκών πτερύγων του.

Είναι ο «βασιλιάς» αρκετών ρεκόρ πτήσης, μεταξύ των οποίων και εκείνο του μεγαλύτερου στρατιωτικού τζετ που πετά με ταχύτητες μεγαλύτερες του Mach 2.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
στρατηγικό βομβαρδιστικό, βομβαρδιστικό, αεροπλάνο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK