00:46 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κύτταρα του θυρεοειδούς καταστρέφονται όταν απορροφούν την πυρηνική ακτινοβολία και το ιώδιο χρησιμοποιείται για να προστατεύσει τον θυρεοειδή αδένα από την έκθεση στην ακτινοβολία.

Η Λιθουανία αποφάσισε να αγοράσει πάνω από 4 εκατομμύρια ταμπλέτες ιωδίου σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί για το άνοιγμα πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στη γειτονική Λευκορωσία.

Η λιθουανική κυβέρνηση δήλωσε στο AP ότι τα χάπια, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αναμένεται να παραδοθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες θα τα λαμβάνουν δωρεάν, σε περίπτωση διαρροής από τον πυρηνικό σταθμό, τον οποίο η Λευκορωσία αναμένεται να εγκαινιάσει μέσα στη χρονιά.

Τα κύτταρα του θυρεοειδούς καταστρέφονται όταν απορροφούν την ακτινοβολία και το ιώδιο χρησιμοποιείται για να προστατεύσει τον θυρεοειδή αδένα από την έκθεση στην ακτινοβολία.

Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άστραβετς, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Βίλνιους, ξεκίνησε το 2013.

Το Βίλνιους που εγκατέλειψε την πυρηνική ενέργεια πριν από μια δεκαετία, έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού κοντά στα σύνορά του, χαρακτηρίζοντάς τη απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Η Λευκορωσία χαρακτηρίζει αυτές τις ανησυχίες αβάσιμες, επικαλούμενη τακτικές δοκιμές αντοχής και στενή συνεργασία με ξένους εταίρους.

Tags:
ιώδιο, πυρηνικός σταθμός, πυρηνικό ατύχημα, πυρηνικά, στοκ, Λευκορωσία, Λιθουανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK