19:18 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως είτε πάλι τα θαλάσσωσε είτε επιχειρεί για άλλη μια φορά να προκαλέσει την προσοχή των ΜΜΕ με μια ακόμη διφορούμενη ενέργειά του.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας απέστειλε ένα βίντεο χαιρετισμό στους Ουκρανούς για να τιμήσει την επερχόμενη Εθνική Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Όμως, στο βίντεο αυτό ακούγεται να ψελλίζει ένα σλόγκαν που αρκετά ένοχο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, το βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της ουκρανικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και εμπεριέχει μια σειρά πολιτικών προσωπικοτήτων να τραγουδά τα λόγια του τραγουδιού «Ουκρανία», για την 28η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Στο αποκορύφωμα του βίντεο, όμως, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που λέει: «Slava Ukraini», δηλαδή «Δόξα στην Ουκρανία», προτού όλοι μαζί οι Βρετανοί πολιτικοί τελειώσουν εν χορώ το σλόγκαν «Heroyam slava» ή «Δόξα στους Ήρωες».

Η συγκεκριμένη φράση, τελευταία, έχει γίνει το σλόγκαν του Ουκρανικού Στρατού και της Αστυνομίας, αλλά οι καταβολές του είναι λιγάκι περισσότερο διφορούμενες.

Το συγκεκριμένο σλόγκαν υιοθετήθηκε από τους Ουκρανούς υπερ-εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που συνεργάστηκαν με τους Ναζί.

Ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά μεταξύ αυτών των γκρουπ ήταν ένα αποκομμένος πυρήνας του Οργανισμού των Ουκρανών Εθνικιστών υπό την ηγεσία του Στεφάν Μπαντέρα, που συνεργάστηκε δίπλα-δίπλα με τη Γκεστάπο και τις ναζιστικές μυστικές υπηρεσίες.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Ναζί, Ουκρανία, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK