07:43 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν σήμερα σε ένα tweet ότι έπληξαν ιρανικούς στόχους στη Συρία αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Υπουργοί του Ισραήλ δήλωσαν την Κυριακή ότι το Τελ Αβίβ αναλαμβάνει την ευθύνη της αεροπορικής επιδρομής στη Συρία.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο εμπόδισαν μια ιρανική επιδρομή στο Ισραήλ και έστειλαν το μήνυμα στην Τεχεράνη ότι δεν θα πρέπει να αισθάνεται «ασφαλής πουθενά».

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στη Συρία και λέμε ότι το Ιράν θα πρέπει να αισθάνεται ότι δεν είναι ασφαλές πουθενα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ Ζεέβ Ελκίν στο Channel 13 TV.

Ομοίως, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατζ είπε στο δημόσιο ότι το Ισραήλ επιβεβαίωσε δημοσίως την αεροπορική επιδρομή για να αποδείξει ότι το Ιράν «δεν έχει καμία ασυλία πουθενά» και πως «Η επιχείρηση της Συρίας είχε σκοπό να κόψει το κεφάλι από το φίδι».

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο ILNA ανέφερε πως ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, αρνήθηκε ότι οι ιρανικοί στόχοι επληγησαν από την επιδρομή.

«Το Ιράν δεν έχει καμία ασυλία πουθενά. Οι δυνάμεις μας λειτουργούν σε κάθε τομέα ενάντια στην ιρανική επιθετικότητα. Έχω δώσει εντολή οι δυνάμεις μας να είναι προετοιμασμένες για κάθε σενάριο. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση με αποφασιστικό και υπεύθυνο τρόπο εναντίον του Ιράν και των αντιπροσώπων του για την ασφάλεια του Ισραήλ» , δήλωσε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μετά τις επιδρομές, ο εκπρόσωπος του IDF,δήλωσε ότι οι δυνάμεις είχαν τεθεί σε επιφυλακή κοντά στα συριακά σύνορα.

Tags:
Μπενιαμίν Νετανιάχου, επίθεση, αντιαεροπορική άμυνα, Συρία, Ιράν, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK