12:36 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε σήμερα πως οι σχέσεις του με τους υπόλοιπους ηγέτες της Συνόδου των G7 είναι πάρα πολύ καλές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε την Κυριακή τους ισχυρισμούς ότι ήταν τεταμένες οι σχέσεις του με τους άλλους ηγέτες στη διάσκεψη κορυφής των G7 και δήλωσε ότι τα πήγαν «πολύ καλά».

«Πριν φτάσω στη Γαλλία, οι ψεύτικες και αηδιαστικές ειδήσεις έλεγαν ότι οι σχέσεις μου με τις 6 άλλες χώρες της G-7 είναι πολύ τεταμένες και ότι οι δύο ημέρες των συναντήσεων θα είναι καταστροφή ... Λοιπόν, έχουμε πολύ καλές συναντήσεις, οι ηγέτες τα πάμε πολύ καλά», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο Τραμπ απείλησε τον οικοδεσπότη της συνάντησης Εμανουέλ Μακρόν με φορολογία στο γαλλικό κρασί.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι επίσης επιφυλακτικά ως προς την επίτευξη συναίνεσης μεταξύ του Τραμπ και των άλλων ηγετών αναφερόμενα στη συμπεριφορά του στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής του Καναδά, όταν άφησε νωρίτερα τη συνάντηση και απέσυρε την έγκριση της κοινής δήλωσης μετά από διαφωνίες με άλλες χώρες σχετικά με τους δασμούς.

Η σύνοδος της ομάδας των επτά ξεκίνησε επίσημα στην πόλη Μπιαρίτζ στη νοτιοδυτική Γαλλία το Σάββατο.

Η συνάντηση συγκεντρώνει ετησίως τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Tags:
ΗΠΑ, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ντόναλντ Τραμπ, Σύνοδος G7, G7
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK