08:31 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα σε συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία δήλωσε, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 την Κυριακή.

«Η Γαλλία και η Γερμανία, τόνισαμε ότι θέλουμε να διεξαχθεί σύντομα μια σύνοδο κορυφής με τους προέδρους, της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά από μια προπαρασκευαστική συνάντηση των συμβούλων τους και των υπουργών Εξωτερικών», επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι πλευρές σχεδιάζουν να συγκαλέσουν επόμενη συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι δηλώσεις της έγιναν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G7 την Κυριακή.

Ειδικότερα η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στο Normandy Four, μια από τις διακρατικές ομάδες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου περιλαμβάνουν τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας και πήραν αυτό το όνομα καθώς ξεκίνησαν στο περιθώριο της επετείου απόβασης στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 2014, λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.

Η σύγκρουση κόστισε περίπου 13.000 ζωές παρά τις πολλαπλές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των μαχητών των λαϊκών δημοκρατιών.

Tags:
Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK