16:08 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ, εφόσον κηρύξει της χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να διατάξει τις αμερικανικές εταιρείες να αποχωρήσουν από την Κίνα.

Το δικαίωμα να δώσει εντολή στις αμερικανικές εταιρείες να αποχωρήσουν από την Κίνα φέρεται να διαθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Κατά τον ίδιο, βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ΗΠΑ να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη. Ο Τραμπ θα μπορούσε να το κάνει (σ.σ. να κηρύξει έκτακτη ανάγκη). Έχει τις εξουσίες και για τον οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να το κάνει στο μέλλον, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις εξουσίες» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Τα παραπάνω ήρθαν ως συνέπεια ενός tweet του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος «διέταξε» τις αμερικανικές εταιρείες να ξεκινήσουν να αναζητούν εναλλακτικές, πέραν της Κίνας, καλώντας τες, μάλιστα, να μεταφέρουν στις ΗΠΑ τη γραμμή παραγωγή τους.

Σύμφωνα με τον Μνούτσιν, στο συγκεκριμένο Tweet ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να διασφαλίσει ότι σ’ έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο, οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα και θα εγκαταλείψουν την Κίνα.

Υπογράμμισε δε, ότι ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία την εξουσία που διαθέτει (σ.σ. κήρυξη έκτακτης ανάγκης) για να λύσει συγκεκριμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την έναρξη της κατασκευής του τείχους, ο Τραμπ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι το οποίο του επέτρεψε να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση από το Κογκρέσο.

Σχετικά:

Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται την Κίνα και οδηγεί σε ελεύθερη πτώση την Wall Street
Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέα αύξηση των δασμών στην Κίνα
Ο Τραμπ θέλει να «βγάλει» αμερικανικές εταιρείες από την Κίνα με νόμο του 1977
Ο Τραμπ δεν ανησυχεί για τις αντιδράσεις των αγορών μετά την αύξηση των δασμών στην Κίνα
Tags:
κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Πεκίνο, εμπόριο, Εμπορικός πόλεμος, επιχειρήσεις, εταιρείες, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Κίνα, Στίβεν Μνούτσιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK