00:26 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπό τον φόβο ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Banksy μπορεί να έχει χαθεί για πάντα ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι του Ντόβερ στην Αγγλία.

Καταστράφηκε, πουλήθηκε ή μήπως είναι κρυμμένο;

Αυτή είναι η απορία όσων είδαν μια τεράστια σκαλωσιά και λευκή μπογιά εκεί που μέχρι πριν λίγες ημέρες έστεκε το γκράφιτι του Banksy για το Brexit στο Ντόβερ.

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση πώλησής του το τεράστιο έργο θα μπορούσε να πωληθεί έναντι 1 εκατ. λιρών, δηλαδή πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Η τεράστια μπλε σημαία της ΕΕ με ένα αστέρι που χάνεται εμφανίστηκε σε ένα παλιό κτίριο κοντά στο τερματικό σταθμό του πορθμείου του Ντόβερ τον Μάιο του 2017 εν μέσω Brexit.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ευρώπη.

Ο Banksy, του οποίου η πραγματική ταυτότητα παραμένει άγνωστη, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για έργο του στο λογαριασμό του στο Instagram.

Όταν οι κάτοικοι του Ντόβερ ανακάλυψαν τις σκαλωσιές που το κάλυπταν, εξέφρασαν τον φόβο τους ότι θα μπορούσε να έχει καταστραφεί για πάντα.

Δεν είναι σαφές ποιος τοποθέτησε τις σκαλωσιές ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όταν εμφανίστηκε το γκράφιτι, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δήλωσαν ότι «εψαχναν τρόπους για τη συντήρηση, την απομάκρυνση ή την πώληση» του έργου τέχνης.

Tags:
εξαφάνιση, Αγγλία, Banksy, έργο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK