16:34 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά την συνάντηση των ηγετών της G7 στο θέρετρο Μπιαρίζτ, στην Γαλλία ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αντοιμετωπιστούν οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Η σύνοδος των G7 συμφώνησε να διαθέσει 20 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Χιλής.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Οι ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, συμφώνησαν, επίσης να υποστηρίξουν ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο αναδάσωσης το οποίο θα παρουσιαστεί στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Η Βραζιλία θα πρέπει να συμφωνήσει σε οποιοδήποτε σχέδιο αναδάσωσης, όπως και οι αυτόχθονες που ζουν στο Αμαζόνιο.

Οι πρωτοβουλίες ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση των ηγετών της G7 στο θέρετρο Μπιαρίζτ, στην Γαλλία. 

Ο πρόεδρος τη Γαλλίας είχε δηλώσει ότι οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο συνιστούν «διεθνή κρίση», θέτοντας το ζήτημα σε υψηλή προτεραιότητα ενόψει της Συνόδου.

Απείλησε, επιπλέον, να εμποδίσει μία νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Λατινικής Αμερικής, σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Βραζιλία, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την κλιματική αλλαγή, δεν κάνει σοβαρά βήματα  για την προστασία του δάσους από την υλοτομία και την εξόρυξη.

Ο Μπολσονάρο αντέδρασε στην κριτική του Μακρόν και άφησε υπόνοιες ότι πίσω από τις φωτιές βρίσκονται ΜΚΟ, δίχως όμως να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Σχεδόν 80.000 δασικές πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στη Βραζιλία από την αρχή του έτους, οι μισές από αυτές στην λεκάνη του Αμαζονίου.

Tags:
Βραζιλία, Ζαΐρ Μπολσονάρο, Εμανουέλ Μακρόν, πυρκαγιά, φωτιά, Αμαζόνιος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK