02:39 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μια προσπάθεια να τιμήσουν την ιστορία του Άαρχους, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Δανία, Δανοί αξιωματούχοι παρουσίασαν την Δευτέρα το πρώτο από τα 17 σήματα κυκλοφορίας τα οποία εμφανίζουν Βίκινγκς που κρατούν τσεκούρια και ασπίδες.

Το Άαρχους, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Δανίας, που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα, ξεκίνησε ως οχυρωμένος οικισμός των Βίκινγκς. Από την ίδρυσή της, η πόλη έχει γίνει πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής.

Τα φανάρια με εσάνς... Βίκινγκς - 2
© AFP 2019 / Henning Bagger
Τα φανάρια με εσάνς... Βίκινγκς - 2

Οι νέες σημάνσεις, οι οποίες εκτέθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο Buenyamin Simsek, θα εγκατασταθούν γύρω από την πόλη, σχηματίζοντας έναν κύκλο γύρω από την περιοχή του Άαρχους, σύμφωνα με το Associated Press.

Τα φανάρια με εσάνς... Βίκινγκς - 3
© AFP 2019 / Henning Bagger
Τα φανάρια με εσάνς... Βίκινγκς - 3

Οι πολίτες του Άαρχους και οι τουρίστες θα ξέρουν ότι είναι ασφαλές να διασχίσουν οριοθετημένους δρόμους όταν μια πράσινη φιγούρα Βίκινγκς φαίνεται ότι περπατά στο σήμα πεζών. Όταν το σχήμα φωτίζεται με κόκκινο χρώμα και εμφανίζεται να σταματά, οι πεζοί δεν θα έχουν το δικαίωμα διέλευσης.

Τα φανάρια με εσάνς... Βίκινγκς - 4
© AFP 2019 / Henning Bagger
Τα φανάρια με εσάνς... Βίκινγκς - 4

Τα σήματα των Βίκινγκς της Δανίας είναι κάπως παρόμοια με το ανατολικό-γερμανικό Ampelmännchen, ένα αναγνωρίσιμο σύμβολο διάβασης πεζών που αρχικά σχεδιάστηκε από τον ψυχολόγο κυκλοφορίας Karl Peglau στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Μετά την επανένωση της Γερμανίας, η παλαιού τύπου σήμανση, έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα για τους τουρίστες που συρρέουν στο Βερολίνο.

Tags:
Βίκινγκς, πόλη, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK