06:17 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίλυση της διένεξης Ισλαμαμπάντ - Νέου Δελχί.

Αισιόδοξος για την ειρηνική επίλυση της διένεξης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Μίλησα χθες βράδυ σχετικά με το Κασμίρ. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας πραγματικά αισθάνεται ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, στο πλαίσιο της συνόδου των G7 στη γαλλική πόλη Μπιαρίτζ.

«Μίλησαν με το Πακιστάν και είμαι σίγουρος ότι έχουν την ικανότητα να κάνουν κάτι, το οποίο θα είναι πολύ καλό» έσπευσε να προσθέσει.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος Τραμπ ανήρτησε το εξής tweet: «Μόλις ολοκλήρωσα μία σπουδαία συνάντηση με τον φίλο πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι».

​Από την πλευρά του, το πρακτορείο ANI μετέδωσε ότι «ο Τραμπ επιβεβαίωσε την ανάγκη διάλογου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για τη μείωση της έντασης και αναγνώρισε τον ρόλο της Ινδίας ως κρίσιμου εταίρου στο Αφγανιστάν».

​Η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν ξεκίνησε, όταν το Νέο Δελχί ήρε το ειδικό καθεστώς στην επαρχία του Τζαμού - Κασμίρ, διχοτομώντας παράλληλα, την περιοχή σε δύο διαφορετικά ομοσπονδιακά διοικητικά εδάφη.

Το Πακιστάν αντέδρασε στην απόφαση της Ινδίας, προχωρώντας στην απέλαση του πρέσβη της Ινδίας στο Ισλαμαμπάντ, στην υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων και στην αναστολή των διμερών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι Ινδία και Πακιστάν ερίζουν για τον έλεγχο της περιοχής του Κασμίρ, η οποία διχοτομήθηκε το 1947, καθώς οι δύο χώρες διεκδικούν την κυριότητα όλης της περιοχής.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (45)

Σχετικά:

Η Ινδία θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στο Κασμίρ μέσα στις επόμενες ημέρες
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Καν: Τι είπαν για το Κασμίρ
Αξιωματούχος των ΗΠΑ: Κασμίρ και Βενεζουέλα στην κορυφή της ατζέντας του Τραμπ στην σύνοδο της G7
Tags:
διπλωματικό επεισόδιο, διπλωμάτες, διπλωματία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Ινδία, Κασμίρ, Ναρέντρα Μόντι, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK