22:50 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου το Λονδίνο να μην παράσχει στη Huawei πρόσβαση στο δίκτυο υποδομών 5G, επικαλούμενες κατασκοπεία και κινδύνους εθνικής ασφάλειας.

Το φθινόπωρο αναμένεται να ληφθεί η απόφαση του Λονδίνου για το δίκτυο 5G της Huawei, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νίκι Μόργαν.

«Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση για το Ηνωμένο Βασίλειο. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε έως το φθινόπωρο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη απόφαση, να διασφαλίσουμε ότι όλα τα δίκτυα μας θα παραμείνουν ασφαλή» έσπευσε να προσθέσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και πάροχος κινητής «Three» ξεκίνησε και επισήμως το - εξαιρετικά γρήγορο - ευζωνικό δίκτυο 5G σε τμήματα του Λονδίνου. Εκτίμησε δε, ότι το 80% της διαδικτυακής κίνησης θα πραγματοποιείται σε τρία χρόνια από το δίκτυο 5G.

Τα παραπάνω βέβαια, επέρχονται εν μέσω της αβεβαιότητας της βρετανικής κυβέρνησης, σχετικά με την πρόσβαση της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.

Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση (Μέι), ούτε η τρέχουσα (Τζόνσον) έχει λάβει κάποια οριστική απόφαση για τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό.

Η αβεβαιότητα αυτή έχει προκληθεί ως συνέπεια των αμερικανικών πιέσεων, καθώς η Ουάσιγκτον πιέζει για τον περιορισμό της πρόσβασης της Huawei στα δίκτυα 5G, λόγω των υποτιθέμενων διασυνδέσεων με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Τόσο το Πεκίνο, όσο και η Huawei έχουν επανειλημμένως απορρίψει τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Σχετικά:

«Πολιτικά υποκινούμενη κίνηση»: Η Huawei κατά των ΗΠΑ για το «μαύρισμα» των θυγατρικών εταιρειών της
Το «αφεντικό» της Huawei προειδοποιεί: Αντιμετωπίζουμε κρίση «ζωής ή θανάτου»
Η Huawei δηλώνει πλήρως προετοιμασμένη απέναντι στα περιοριστικά μέτρα των ΗΠΑ
Tags:
Εθνική Ασφάλεια, κατασκοπεία, ασύρματο δίκτυο, διαδίκτυο, 5G, Τηλεπικοινωνίες, ΗΠΑ, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK