03:06 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι κάποια μέρα η χώρα του και το Πακιστάν θα λύσουν τις διαφορές τους και θα γίνουν «κανονικοί γείτονες».

Το Νέο Δελχί ελπίζει ότι η Ινδία και το Πακιστάν θα γίνουν «κανονικοί γείτονες» κάποια μέρα, δήλωσε ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, την ώρα που η αντιπαράθεση των δύο πλευρών χτυπά κόκκινο με αφορμή την περιοχή του Κασμίρ.

Ο διπλωμάτης, που ανέλαβε καθήκοντα μετά τις τελευταίες εκλογές, πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης έντασης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

«Φυσικά υπάρχουν σύνθετα πολιτικά και ιστορικά ζητήματα, αλλά πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι στην πραγματικότητα οι δύο χώρες να βρουν κάποιο τρόπο να συνεννοούνται μεταξύ τους. Βεβαίως, θα ήταν η ελπίδα μου ότι οι δύο χώρες [η Ινδία και το Πακιστάν] θα γίνουν κανονικοί γείτονες μια μέρα. Αυτό θα ήταν κάτι που θα ήθελα να το δω να συμβαίνει», είπε ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ.

Οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν διέρχονται μια σοβαρή φάση κρίσης, από την στιγμή που το Νέο Δελχί ανακοίνωσε να αναστείλει τη χορήγηση ειδικού καθεστώτος στην επαρχία Τζαμού και Κασμίρ.

Θέμα:
Κλιμακώνεται η κρίση Ινδίας - Πακιστάν για τις καταρρίψεις μαχητικών αεροσκαφών (43)
Tags:
Κασμίρ, Πακιστάν, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK