ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση πως περίπου 3.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στο έδαφος της Συρίας, πραγματοποίησε ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ.

Η Ρωσία εκτιμά ότι περίπου 3.000 άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και τις θυγατρικές της οργανώσεις εξακολουθούν να παραμένουν και να δραστηριοποιούνται στην Συρία, δήλωσε ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Γκενάντι Κούζμιν την Τρίτη.

Ωστόσο, στο έδαφος της χώρας της Μέσης Ανατολής συνεχίζουν να επιχειρούν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο.

«Σήμερα, ο συνολικός αριθμός των μελών του Ισλαμικού Κράτους και των θυγατρικών τους στη Συρία ανέρχεται σε περίπου 3.000 μαχητές», δήλωσε ο Κούζμιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Επιπλέον, στην Συρία, υπάρχει ένα πλήθος άλλων τρομοκρατικών ομάδων που είναι παρούσες, με πιο ετοιμοπόλεμη οργάνωση την Jabhat al Nusra».

Ο Κούζμιν δήλωσε ότι το έδαφος στη Συρία εξακολουθεί να είναι εύφορο για περαιτέρω αποσταθεροποίηση.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει τεράστιες περιοχές στην Συρία και το Ιράκ το 2014, δημιουργώντας στην συνέχεια το λεγόμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο στα εδάφη υπό τον έλεγχό του. Η οργάνωση έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι το Μάρτιο του 2019, οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέκτησαν όλα τα εδάφη που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, η τρομοκρατική ομάδα εξακολουθεί να είναι παρούσα στο Ιράκ και την Συρία και συνεχίζει να πραγματοποιεί σποραδικές επιθέσεις.

Tags:
τρομοκρατία, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατική οργάνωση, ISIS, Ιράκ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK