00:00 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο ισραηλινός Στρατός διεξήγαγε επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, απαντώντας σε επίθεση από το έδαφος του θύλακα, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τρίτη ως αποτέλεσμα έκρηξης που συνέβη κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στο σταθμό Eldadhuah στην πόλη της Γάζας.

Πολλές αναφορές εμφανίστηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης οι οποίες μιλούσαν για άλλη μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τους χρήστες των κοινωνικών μέσων από την περιοχή, οι οποίοι επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από την έκρηξη στον θύλακα.

​Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην πόλη της Γάζας την Τρίτη το βράδυ. Η αιτία της έκρηξης αναφέρεται ότι παραμένει άγνωστη. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γάζας ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό News Israel 13, οι IDF απέρριψαν κάθε ισχυρισμό πως είχαν συμμετοχή στο περιστατικό. Ο εκπρόσωπος των IDF ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης ήταν «εργατικό ατύχημα».

Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε μια άλλη έκρηξη στο θύλακα που φέρεται ότι στρεφόταν κατά των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, η δεύτερη έκρηξη είχε στοχεύσει σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην δυτική Γάζα. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την δεύτερη έκρηξη.

​Το 2007, μια όξυνση στην αντιπαλότητα μεταξύ της Φατάχ, τότε κυρίαρχου κόμματος στην Παλαιστινιακή Αρχή, και του Ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς είχε ως αποτέλεσμα το χωρισμό της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς, με την τελευταία να αναλαμβάνει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Η Δυτική Όχθη εξακολουθεί να ελέγχεται από την Φατάχ.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς, η οποία ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, για οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες από το έδαφος του θύλακα, απαιτώντας από το ισλαμιστικό κίνημα να διασφαλίσει την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός από όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις.

Επί δεκαετίες, το Ισραήλ βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Παλαιστινίους που αναζητούν διπλωματική αναγνώριση για το ανεξάρτητο κράτος τους στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία είναι εν μέρει κατοικημένη από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

Tags:
τραυματίες, νεκροί, βόμβα, εκρήξεις, IDF, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK