14:13 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την προοπτική δημιουργίας νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, με τη χώρα να οδεύει - σε διαφορετική περίπτωση - σε πρόωρες εκλογές.

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, καθώς εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. 

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα έχει σήμερα συνάντηση με τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα, καθώς η Ιταλία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην πολιτική κρίση. 

Τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στις συνομιλίες βρέθηκαν χθες σε αδιέξοδο, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων προτάσσει το αίτημα ο Τζουζέπε Κόντε να παραμείνει πρωθυπουργός της Ιταλίας, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα φαινόταν να προκρίνει την επιλογή νέων προσώπων. 

Σήμερα, τα δύο κόμματα θα συναντηθούν εκ νέου.

Εάν η δημιουργία μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της Λέγκα και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, δεν καταστεί εφικτή, ο Ματαρέλα θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Νοέμβριο. 

Η προσφυγή στις κάλπες αναμένεται να ευνοήσει τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος στις αρχές του Αυγούστου ζήτησε άλλωστε τη διενέργεια εκλογών, με την παραίτηση του Κόντε από πρωθυπουργός να ακολουθεί, εντείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα. 

Tags:
Κυβέρνηση, Λέγκα, Πέντε Αστέρια, Ματέο Σαλβίνι, πρόωρες εκλογές, Σέρτζιο Ματαρέλα, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK