02:13 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει, τον Ιούνιο, ότι θα επιτρέπει σε αμερικανικές επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα τους στην Huawei.

Περισσότερες από 130 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, προκειμένου να δώσει άδειες σε εταιρείες που θέλουν να πωλήσουν αμερικανικά προϊόντα στην Huawei, χωρίς εντούτοις η αμερικανική κυβέρνηση να έχει προβεί στην έκδοση κάποιας σχετικής άδειας, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές. 

Ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των 50 που όπως είχε δηλώσει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, είχε λάβει το υπουργείο τον Ιούλιο. 

Σύμφωνα με τρεις πηγές από το υπουργείο Εμπορίου, πολλές από τις αιτήσεις έχουν αξιολογηθεί από άλλες υπηρεσίες, όπως το υπουργείο Άμυνας, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, καθώς οι αξιωματούχοι αναμένουν το «πράσινο φως» από τον Ρος και τον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αμερικανική κυβέρνηση παρέτεινε την αναστολή εφαρμογής των μέτρων σε βάρος του κινεζικού «κολοσσού», δίδοντας ακόμη 90 ημέρες τη δυνατότητα σε αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν συνεργασία με την Huawei.

Τον Μάιο, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είχε συμπεριλάβει την Huawei στη «μαύρη λίστα», προκειμένου ο κινεζικός «γίγαντας» να μην μπορεί να έχει συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες. 

Αυτά, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα και η οποία κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.  

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέα αύξηση των δασμών σε βάρος της Κίνας, μετά την απόφαση του Πεκίνου να επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ. δολαρίων. 

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, Κίνα, ΗΠΑ, Huawei
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK