ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Ιούνιο του 2016 οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τότε το κοινοβούλιο έχει βρεθεί σε αδιέξοδο σχετικά με το πώς θα γίνει το Brexit.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να αναστείλει τις εργασίες της Βουλής για να προχωρήσει τις διαδικασίες του Brexit.

H Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η Βασίλισσα θα μιλήσει στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 14 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες πριν από την καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει για τις διαπραγματεύσεις ο Μπόρις Τζόνσον.

Η πρωτοβουλία του Τζόνσον αφήνει, ουσιαστικά, ελάχιστα χρονικά περιθώρια στους υπόλοιπους βουλευτές να περάσουν νομοθεσίες που θα μπορούσαν βάλουν φρένο στην διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. 

Η κίνηση του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου να μπλοκάρει το κλείσιμο Βουλής.

Ο Κόρμπιν επιτέθηκε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας κατηγορώντας τον ότι το σχέδιο του αναστείλει τις εργασίες της Βουλής συνιστά  «εκτροπή και προσβολή στη δημοκρατία».

Για «αντιδημοκρατική ενέργεια» εκ μέρους του Τζόνσον, έκαναν λόγο πολλοί ακόμα βουλευτές της βρετανικής αντιπολίτευσης.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, που απορρίπτει την ρύθμιση του backstop, έχει δηλώσει πως Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, ακόμα και χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Βρετανική βουλή, Brexit, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK