00:29 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μονάδες των ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων έβαλαν εναντίον θέσεων της Χαμάς στην Βόρεια Γάζα, ως απάντηση σε προηγούμενη επίθεση με πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος.

Ο ισραηλινός Στρατός επιτέθηκε εναντίον μιας εγκατάστασης της Χαμάς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, απαντώντας σε βομβαρδισμούς από περιοχές του θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος, δήλωσαν την Τετάρτη οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (Israeli Defence Forces - IDF).

«Τα αεροσκάφη των IDF επιτέθηκαν σε θέσεις τρομοκρατών της Χαμάς στην βόρεια Γάζα, ως απάντηση σε προηγούμενη πυραυλική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος», ανέφεραν οι Ισραηλινοί.

Ταυτόχρονα, τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι το ισραηλινό πυροβολικό είχε βάλει εναντίον παρατηρητηρίου της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς, η οποία ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας, για οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες από το έδαφος του θύλακα, απαιτώντας από το ισλαμιστικό κίνημα να διασφαλίσει την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός από όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις.

Επί δεκαετίες, το Ισραήλ βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Παλαιστινίους που αναζητούν διπλωματική αναγνώριση για το ανεξάρτητο κράτος τους στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία είναι εν μέρει κατοικημένη από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

Tags:
Παλαιστίνη, παλαιστινιακό, Παλαιστίνιοι, πύραυλος, πύραυλοι, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, IDF, Χαμάς, Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK