ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει «καμπανάκι», σε έκθεσή του, τονίζοντας ότι η ιλαρά δεν έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα. Σημειώνει ότι ο ιός επανεμφανίστηκε σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης.

Για έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου και για την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, σε έκθεσή του που δημοσιοποιεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκφράζει την ανησυχία του για την επανεμφάνιση της ιλαράς σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η  Ελλάδα, όπου θεωρείτο μέχρι πρότινος πως είχε εξαλειφθεί.

Στην έκθεσή του, ο ΠΟΥ σημειώνει ειδικότερα ότι πλέον παύει να θεωρεί τη Βρετανία, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Αλβανία ως χώρες όπου η ασθένεια έχει «εξαλειφθεί».

Ο Οργανισμός απευθύνει, εν συνεχεία, έκκληση να ενταθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κατεγράφησαν 89.994 κρούσματα ιλαράς σε 48 ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2019, αριθμός υπερδιπλάσιο από αυτόν της αντίστοιχης περσινής περιόδου (44.175) και υψηλότερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στο σύνολο της περασμένης χρονιάς (84.462).

Tags:
ιός, υγεία, ΠΟΥ, ιλαρά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK