23:14 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος είχε παραιτηθεί από πρωθυπουργός του μέχρι πρότινος κυβερνητικού συνασπισμού.

Στον παραιτηθέντα Τζουζέπε Κόντε έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, εν μέσω της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε στη χώρα μετά την «κατάρρευση» του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιταλικής προεδρίας, ο Κόντε έλαβε σήμερα εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα δέχθηκε τον Τζουζέπε Κόντε και του ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Κόντε αποδέχθηκε την εντολή», είπε ο Ούγκο Τζαμπέντι. 

Ο Τζουζέπε Κόντε έχει περιθώριο λίγων ημερών για την πραγματοποίηση ιαβουλεύσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει βιώσιμη πλειοψηφία στη βουλή. 

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα κατέληξαν σε συμφωνία, μετά από ένα διαφαινόμενο αδιέξοδο στις συνομιλίες τους. Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων προέβαλλε εξ αρχής το αίτημα εκ νέου ανάθεσης στον Κόντε πρωθυπουργικών καθηκόντων. 

Ο Κόντε παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά την «κατάρρευση» του κυβερνητικού συνασπισμού, στις 8 Αυγούστου, όταν ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι ζήτησε πρόωρες εκλογές. 

Tags:
κρίση, Ιταλία, Σέρτζιο Ματαρέλα, Τζουζέπε Κόντε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK