06:16 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει Oυκρανούς ναυτικούς, έναν σκηνοθέτη και άλλους πρώην κρατουμένους που κρατούνταν από την Μόσχα με την κατηγορία της τρομοκρατίας και άλλες κατηγορίες, πετά προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Το αεροπλάνο έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο Κίεβο νωρίς την Παρασκευή.

Νέα από την ανταλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρθηκαν σε ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης από την Πέμπτη το βράδυ έως την Παρασκευή. Ο νεοδιορισθείς εισαγγελέας της Ουκρανίας Ρούσλαν Ριάμποσαπκα φάνηκε να επιβεβαιώνει την ανταλλαγή, μοιραζόμενος μια δημοσίευση στο Facebook που έκανε μία υπάλληλος της Verkhovna Rada, πανηγυρίζοντας για την απελευθέρωση των ναυτικών, του σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ και άλλων Ουκρανών υπηκόων που κρατούνταν από την ρωσική κυβέρνηση.

«Η ανταλλαγή είναι πλήρης: οι ναυτικοί, ο Σεντσόφ, και άλλοι πετούν σπίτι», έγραψε η βουλευτής Άννα Ισλάμοβα στη δημοσίευση, που μοιράστηκε ο Ριαμποσάμπκα, αναφέρει το RT.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της ανταλλαγής από την Μόσχα ή το Κίεβο, εκτός από τη δημοσίευση του Ριαμποσάμπκα, μέχρι στιγμής.

Tags:
αεροπλάνο, Κίεβο, ανταλλαγή κρατουμένων, Ρωσία, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK