ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε την πρόταση του Μπόρις Τσόνσον για την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου

Σαφές μήνυμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. έστειλε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σεπς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «αν δεν μπορέσουμε να ξεφορτωθούμε το backstop, τότε θα αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου».

«Υπήρξε πιθανώς ένα πρώτο κλείσιμο του ματιού από τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον. Αλλά, προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο» έσπευσε να προσθέσει ο Βρετανός αξιωματούχος.

Τόνισε δε, ότι θα υπάρχει χρόνος τον Οκτώβριο, όταν και διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., προκειμένου να συζητηθεί οτιδήποτε καινούριο προκύψει.

Κατά τον ίδιο, παράλληλα, το Λονδίνο είναι «περισσότερο έτοιμο για ένα no-deal Brexit απ’ ότι πιστεύουν».

Τις προηγούμενες ώρες, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε την πρόταση του Μπόρις Τσόνσον για την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου - λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας του Brexit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου του 2019. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει απέλθει συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει την παραπάνω προθεσμία, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι. Ωστόσο, σ’ αυτό αντιτίθεται σθεναρά η αντιπολίτευση, η οποία τάσσεται εναντίον του σεναρίου του no-deal Brexit.

Σχετικά:

«Κατρακυλά» η λίρα υπό τον φόβο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ξεπούλημα και στις ευρωαγορές
Brexit: Η βασίλισσα Ελισάβετ είπε «ναι» στον Τζόνσον για το κλείσιμο της Βουλής
Ομάδα κατά του Brexit που φέρεται να συνδέεται με τον Σόρος αφήνει σκοτεινούς υπαινιγμούς για την Ελισάβετ
Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, βρετανικό κοινοβούλιο, Βρετανική βουλή, Συντηρητικό κόμμα, Μπόρις Τζόνσον, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK