18:55 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία της βρετανικής βουλής έχει πυροδοτήσει σωρεία αντιδράσεων, καθώς πολίτες συγκεντρώνουν μεταξύ άλλων υπογραφές ενάντια στα σχέδιά του.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Βρετανίας αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα στο Λονδίνο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη βουλή έως τα μέσα Οκτωβρίου, ήτοι δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του Brexit.

Κάλεσμα προς τον βρετανικό λαό να βγει στους δρόμους απηύθυνε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, με τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις να φθάνουν τις 80 σε ολόκληρη τη χώρα. 

«Η λαϊκή οργή για τον Μπόρις Τζόνσον που βάζει λουκέτο στη δημοκρατία είναι εκκωφαντική. Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να βγουν στους δρόμους - και ενθαρρύνω όλους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις στο Λονδίνο και σε ολόκληρη τη χώρα αύριο», δήλωσε χθες ο Κόρμπιν.

«Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να βάλει λουκέτο στη δημοκρατία μας, ώστε να μπορέσει να επιτύχει την ατζέντα του Brexit. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε απλώς στα δικαστήρια ή στην κοινοβουλευτική διαδικασία για να σώσουμε την κατάσταση. Όλοι έχουμε καθήκον να ανεγερθούμε (...)», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα Facebook με το όνομα «Stop the coup, defend democracy» («Σταματήστε το πραξικόπημα, υπερασπιστείτε τη δημοκρατία»).

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού για το «λουκέτο» στη βουλή έχει φέρει παραιτήσεις, ενώ υπογραφές συγκεντρώνουν οι πολίτες που ζητούν την ακύρωσή της. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος με την κίνησή του αυτή σκοπό έχει να εμποδίσει τους βουλευτές που τίθενται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ να φέρουν νομοθεσία που θα αποτρέπει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Brexit, διαδηλώσεις, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK