12:15 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο τυφώνας Dorian, κατηγορίας 4, αναμένεται να πλήξει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ νωρίτερα θα περάσει και από τις Μπαχάμες.

Στον βόρειο Ατλαντικό, περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Φλόριντας, φαίνεται ότι βρίσκεται ο τυφώνας Dorian, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει τις αμερικανικές ακτές το μεσημέρι της Δευτέρας.

​Ο Dorian έχει αναβαθμιστεί σε τυφώνα, κατηγορίας 4, και αυτή τη στιγμή συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως 145 μιλίων/ώρα. Μάλιστα, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν μία περαιτέρω αναβάθμιση σε κατηγορία 5.

Σύμφωνα με το «meteo» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο τυφώνας θα πλήξει - τις επόμενες ώρες και ημέρες - με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις Μπαχάμες, ενώ στη συνέχεια θα στραφεί βορειότερα και θα κινηθεί προς τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Πάντως, οι επιστήμονες διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις για την ακριβή τροχιά του, λόγω της έλλειψης υψηλής προβλεψιμότητας.

​Σε κάθε περίπτωση, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα, καθώς θα συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους, υψηλά κύματα και σημαντική ανύψωση της στάθμης της θάλασσας.

Σχετικά:

Ενισχύεται ο τυφώνας Ντόριαν, έως τη Δευτέρα η άφιξη στις ακτές της Φλόριντας - Βίντεο
Ο τυφώνας Ντόριαν θα πλήξει την Φλόριντα με ταχύτητα ανέμων 225 χιλιόμετρα την ώρα - Βίντεο
Καθ'οδόν για τη Φλόριντα ο ισχυρός τυφώνας Ντόριαν
Tags:
τυφώνας Ντόριαν, μετεωρολογικό φαινόμενο, μετεωρολόγοι, θάλασσα, κύμα, άνεμοι, Φλόριντα, πολιτεία, Μπαχάμες, ΗΠΑ, τυφώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK