21:37 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια σειρά από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει μαζί του ο τυφώνας Ντόριαν, καθώς πλησιάζει απειλητικά τη Φλόριντα, με τις Αρχές να προετοιμάζονται για ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρες και ανέμους.

Τις βόρειες Μπαχάμες πλησιάζει ο τυφώνας Ντόριαν που έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, ήτοι χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος» και συνοδεύεται από ανέμους, των οποίων η ταχύτητα μπορεί να φτάσει τα 215 χιλιόμετρα την ώρα. 

Ο τυφώνας βρίσκεται 450 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Φλόριντα και οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει για την έλευση μεταξύ άλλων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Μιλούν, συγκεκριμένα, για μία παρατεταμένη περίοδο επίκινδυνης καταιγίδας, καταστροφικών ανέμων και ισχυρών βροχοπτώσεων που είναι ικανές να προκαλέσουν πλημμύρες τέτοιου μεγέθους που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. 

​Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την Φλόριντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Αρχές να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στους πολίτες. 

Άλλωστε, από τη Φλόριντα μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα, οι Αρχές προτεοιμάζονται για πλημμύρες και σοβαρές κατολισθήσεις, αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. 

Tags:
τυφώνας Ντόριαν, πλημμύρες, καταιγίδες, ΗΠΑ, Φλόριντα, τυφώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK