22:28 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο, ανώνυμη πηγή δήλωσε ότι «αρκετά τουρκικά πετρελαιοφόρα πλοία προσεγγίζουν το ιρανικό τάνκερ, κοντά στο λιμάνι της Μερσίνης, προκειμένου να παραλάβουν το ιρανικό πετρέλαιο».

Έξω από τις ακτές της Συρίας φέρεται να βρίσκεται το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya», όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα «tankertrackers.com», επικαλούμενη πληροφορίες.

«Πιστεύουμε ότι θα βρίσκεται στα συριακά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εκφορτώσει το πετρέλαιο σε άλλο πλοίο και να επιστρέψει στο Ιράν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ» επισημαίνεται, χαρακτηριστικά, σε ανάρτηση στο Twitter.

​Η παραπάνω είδηση επέρχεται μετά τη χθεσινή (σ.σ. Σάββατο) πληροφορία ότι «αρκετά τουρκικά πετρελαιοφόρα πλοία προσεγγίζουν το ιρανικό τάνκερ, κοντά στο λιμάνι της Μερσίνης, προκειμένου να παραλάβουν το ιρανικό πετρέλαιο».

Την Παρασκευή, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ισχυρίστηκε ότι το «Adrian Darya» ετοιμάζεται να καταπλεύσει στη Συρία. «Έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση ότι το τάνκερ πλέει προς το Ταρτούς της Συρίας. Ελπίζω ότι θα αλλάξει πορεία» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα «MarineTraffic» ισχυρίστηκε ότι το τάνκερ πλέει προς την τουρκική πόλη του Ισκεντερούν (σ.σ. Αλεξανδρέττα).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε, παρ’ όλα αυτά, ότι το ιρανικό πλοίο κατευθύνεται προς τον Λίβανο και όχι προς την Τουρκία, κάτι το οποίο βέβαια, διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών του Λιβάνου.

Το «Adrian Daryra», το οποίο αρχικά ονομαζόταν «Grace 1», κατασχέθηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψηφία της μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Στα μέσα Αυγούστου, το πετρελαιοφόρο αφέθηκε ελεύθερο, αφού το Γιβραλτάρ έλαβε εγγυήσεις από την Τεχεράνη ότι δεν πρόκειται να παραδώσει το επίμαχο φορτίο στη Συρία.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν την «απελευθέρωση» του τάνκερ, υποβάλλοντας αίτημα νέας «κατάσχεσης», το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Θέμα:
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)

Σχετικά:

Κυρώσεις των ΗΠΑ στο ιρανικό τάνκερ
Τουρκικά πλοία φέρεται να πλέουν προς το ιρανικό τάνκερ
Στο τουρκικό λιμάνι του Ισκεντερούν πλέει το ιρανικό τάνκερ
Tags:
πετρελαιοφόρο, πλοίο, κατάσχεση, κυρώσεις κατά Ιράν, κυρώσεις, λιμάνι, Τουρκία, ΗΠΑ, Συρία, Ιράν, Πετρέλαιο, ιρανικό τάνκερ, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK