06:48 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με την εισβολή των Γερμανών Ναζί στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου του 1939. Στις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο, όμως, η Βαρσοβία προσκάλεσε τη Γερμανία, και όχι τη Ρωσία.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της Πολωνίας να μην προσκαλέσει τη Ρωσία και τη Σερβία στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εάν δεν τιμούν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με τη Σερβία και τη Ρωσία, ας το κάνουν μαζί μ’ αυτούς που ξεκίνησαν τον πόλεμο» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, σε μία πρώτη αντίδραση του Βελιγραδίου.

Πρόσθεσε δε, ότι η επιλογή των καλεσμένων της Πολωνίας στις επετειακές εκδηλώσεις, αποτυπώνει ότι η Βαρσοβία στέκεται στην ίδια γραμμή με τα έθνη που ξεκίνησαν τον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι η πολωνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην προσκαλέσει τη Μόσχα στις σχετικές εκδηλώσεις, επικαλούμενη «διαφορές στη διατήρηση του πνεύματος της ιστορικής αλήθειας».

Ωστόσο, πέραν της Ρωσίας, η Πολωνία δεν προσκάλεσε ούτε τη Σερβία. Αντίθετα, έστειλε προσκλήσεις στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις, σε κάθε χώρα του κόσμου, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως «αξιοσημείωτες», χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σχετικά:

Πριν από 80 χρόνια ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην ιστορία
Η «συγγνώμη» του Σταϊνμάιερ στην Πολωνία 80 χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Tags:
εκδηλώσεις, επέτειος, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ναζί, Γερμανία, Σερβία, Ρωσία, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK