03:53 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρότι η αρχαιολογική ομάδα έφερε στο φως σπουδαία ευρήματα σχετικά με την τοποθεσία της βιβλικής πόλης, άλλοι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, τονίζοντας ότι όλα παραμένουν στο επίπεδο της «υπόθεσης».

Μπροστά σ’ ένα σπουδαίο εύρημα φέρεται να βρίσκεται ομάδα αρχαιολόγων, η οποία πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή της Ιερουσαλήμ.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μία οχυρωματική εγκατάσταση, η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να συνδράμει στον εντοπισμό της τοποθεσίας της πόλης Εμμαού.

Πρόκειται για την πόλη, η οποία στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ως την τοποθεσία, όπου ο Ιησούς Χριστός έκανε την πρώτη του εμφάνιση, μετά την ανάστασή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz»,  η γαλλο-ισραηλινή ομάδα ανακάλυψε την οχύρωση, ελληνιστικής περιόδου, η οποία πιθανώς οικοδομήθηκε από τον Βακχίδη στο Καριαθιαρίμ, ένα ύψωμα στα δυτικά της Ιερουσαλήμ.

«Η σημασία αυτής της τοποθεσίας έχει καταστεί αισθητή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας: Στοον 8ο αιώνα π.Χ., στην Ελληνιστική Περίοδο, μετά την Πρώτη Επανάσταση των Ιουδαίων και στη λεηλασία της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ.» ανέφερε ο Ισραέλ Φινκελστάιν, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ο οποίος συμμετέχει στην αρχαιολογική ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη λίστα των οχυρώσεων που αναγέρθηκαν από τον Βακχίδη, ο Τόμας Ρόμερ, καθηγητής βιβλικών σπουδών στο Κολλέγιο της Γαλλίας, θεωρεί ότι υπάρχει μόνο μία «γνωστή περίπτωση μεγάλης οχυρωματικής κατασκευής στην Ιουδαία εκείνη την περίοδο» και αυτή αφορά μία τοποθεσία στα δυτικά της Ιερουσαλήμ.

Έχοντας αυτό κατά νου και εξετάζοντας την προφανή έλλειψη οποιουδήποτε άλλου γνωστού ελληνιστικού οχυρού στα δυτικά της Ιερουσαλήμ, οι Φινκελστάιν και Ρόμερ πιστεύουν ότι ο λόφος και η παρακείμενη πόλη του Αμπού Γκος θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως το Εμμαού.

Ο Ρόμερ, παράλληλα, έχει καταδείξει ότι υπάρχουν αρχαίες παραδόσεις που συνδέουν το Καριαθιαρίμ και το Αμπού Γκος με το Εμμαού, καθώς οι σταυροφόροι έχτισαν την Εκκλησία της Αναστάσεως στην πόλη, τον 12ο αιώνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Μπενιαμίν Ισαάκ, καθηγητής αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, εφιστά την προσοχή, σημειώνοντας ότι ενώ «οι Φινκελστάιν και Ρόμερ έχουν μία καλή υπόθεση από αρχαιολογική, γεωγραφική και τοπογραφική άποψη, η υπόθεση τους παραμένει μία απλή… υπόθεση αυτή τη στιγμή.

Σχετικά:

Ιστορική αρχαιολογική ανακάλυψη στη Ρώμη με παγκόσμιο ενδιαφέρον
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κύθνο
Tags:
αρχαιολογικά αντικείμενα, αρχαιολογική ανακάλυψη, αρχαιολογικός χώρος, αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολογία, αρχαιολόγοι, Ισραήλ, Ισραήλ, Ιερουσαλήμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK