22:48 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Τυφώνες δημοσίευσε καταπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο ενός αεροσκάφους «κυνηγού τυφώνων» που τακτικά πετά στην καρδιά ισχυρών καταιγίδων όπως ο τυφώνας Ντόριαν.

Στην φωτογραφία, το φαινόμενο του σταδίου γίνεται εύκολα αντιληπτό, ένα φαινόμενο στο οποίο τα σύννεφα συγκεντρώνονται με τέτοιο τρόπο που δίνουν την αίσθηση πως κάποιος βρίσκεται στο κέντρο ενός κλειστού γηπέδου.

​«Εδώ είναι μια ματιά σε αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν το «φαινόμενο του σταδίου» μέσα στο μάτι του #Dorian από τους επιστήμονες της @NOAA. Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς σε πολύ ισχυρούς τυφώνες», ανέφερε το Κέντρο σε ένα tweet.

Το μάτι του τυφώνα είναι μια σχετικά μικρή περιοχή στο κέντρο του φαινομένου, όπου οι άνεμοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και επικρατεί σχετική ηρεμία. Αλλά για να φτάσουν εκεί, οι πιλότοι πρέπει να πετάξουν μέσα από τους καταστρεπτικούς ανέμους ενός τυφώνα, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΟΑΑ για τον Ντόριαν, έχει τώρα ταχύτητες περίπου 175 μιλίων/ώρα, με ριπές πάνω από 200 μιλίων/ώρα.

​Ο τυφώνας Ντόριαν είναι ο πιο δυνατός τυφώνας που έπληξε τις Μπαχάμες από τότε που άρχισαν να κρατούνται αρχεία για τους τυφώνες στα μέσα του 19ου αιώνα.

Tags:
τυφώνας Ντόριαν, viral βίντεο, βίντεο κλιπ, βίντεο, φωτογραφία, στάδιο, ΗΠΑ, τυφώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK