03:13 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την δική του ερμηνεία για τους λόγους που οδήγησαν στην πρόσφατη ραγδαία κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και του Λιβάνου έδωσε ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου. Σημειώνεται πως η κλιμάκωση έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ (LAS) δήλωσε ότι η σημερινή κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου εξυπηρετεί τα εκλογικά συμφέροντα της ισραηλινής κυβέρνησης και παρότρυνε τη διεθνή κοινότητα να περιορίσει το Ισραήλ ούτως ώστε να αποτραπεί μία ανεξέλεγκτη κλιμάκωση.

«Ο γενικός γραμματέας παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από το βομβαρδισμό των εδαφών που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του LAS με το λιβανικό κράτος ... Η ένοπλη αντιπαράθεση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο ... Η διεθνής κοινότητα είναι υπεύθυνη για τον περιορισμό του Ισραήλ. Οι ενέργειες του Ισραήλ, εξυπηρετούν τα εκλογικά συμφέροντα της ισραηλινής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο LAS σε δήλωση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος παρότρυνε επίσης τη Βηρυτό να μην επηρεασθεί από τις προκλήσεις.

Την Κυριακή, ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν εύφλεκτα υλικά σε λιβανέζικο άλσος κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ σε μια επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ που πυροδότησε δασικές πυρκαγιές.

Απαντώντας, αρκετοί αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο με στόχο εγκαταστάσεις στο βόρειο Ισραήλ, προτρέποντας τον ισραηλινό Στρατό να απαντήσει με περίπου 100 βλήματα προς τους νότιους οικισμούς του Λιβάνου.

Η Βηρυτός έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στις επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ εντός του εναέριου χώρο της, επιμένοντας ότι παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας και την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ, με την σειρά του, αντιμετωπίζει την υποστηριζόμενη από το Ιράν και με έδρα τον Λίβανο Χεζμπολάχ ως τον βασικό αντίπαλό του στην περιοχή και διεξάγει τακτικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της.

Tags:
Ιράν, Χεζμπολάχ, συγκρούσεις, Λίβανος, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK