15:06 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Βρετανοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος που επιχειρούν να αψηφήσουν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον μπλοκάροντας ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα αποκλειστούν από το κόμμα και θα πρέπει να παραμείνουν ως ανεξάρτητοι στο κοινοβούλιο, ανέφερε το Sky News τη Δευτέρα, επικαλούμενο πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Μήνυμα στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τους Τόρις στις επόμενες εκλογές, εφόσον μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, απηύθυναν πηγές της βρετανικής κυβέρνησης τις οποίες επικαλείται το Sky News.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες των βουλευτών να σταματήσουν το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία.

Στο μεταξύ, διακομματική συμμαχία βουλευτών αναμένεται την Τρίτη να καταθέσει νομοσχέδιο κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο κ. Τζόνσον φέρεται να έλαβε την απόφαση περί απειλής κυρώσεων σε βουλευτές του κόμματός του που θα αντιταχθούν στη γραμμή της βρετανικής κυβέρνησης μετά από συνάντησή του με στελέχη των Συντηρητικών την Κυριακή.

Από τον Ιανουάριο του 2019, το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε τρεις φορές τη συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση της πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί να αποσύρει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε μέσο μέχρι την 31η Οκτωβρίου, εκτός εάν η ΕΕ συμφωνήσει να επαναδιαπραγματευτεί την αμφισβητούμενη συμφωνία.

Σχετικά:

Νομοσχέδιο για την αποτροπή ενός no deal Brexit προωθούν οι Εργατικοί
«Σταματήστε το Πραξικόπημα» - Κλιμακώνονται οι εντάσεις εν όψει του Brexit - Βίντεο
Στους δρόμους κατεβαίνουν οι Βρετανοί ενάντια στα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit - Βίντεο
Υπέρ της αναβολής του Brexit το Λουξεμβούργο «αν είναι να υπάρξει συμφωνία»
Tags:
Tories, συντηρητικοί, Συντηρητικό κόμμα, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, σκληρό Brexit, Brexit, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK