13:47 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το τάνκερ Adrian Darya 1, αφέθηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ στα μέσα Αυγούστου και ενώ είχε κατασχεθεί για ένα μήνα υπό την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία.

Παραμένει αδιευκρίνιστος ο προορισμός του ιρανικού τάνκερ Adrian Darya 1, που είχε κατασχεθεί από το Γιβραλτάρ.

Το τάνκερ, σταμάτησε 45 ναυτικά μίλια δυτικά της Τρίπολης στον βόρειο Λίβανο μετά από ένα Σαββατοκύριακο που περιφερόταν στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ιστότοπο MarineTraffic.com.

Το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης , AIS, του σκάφους δεν δείχνει τον προορισμό του ενώ προηγουμένως είχε καταχωρήσει ως προορισμό του λιμάνια στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο ίδιος ιστότοπος ανέφερε προηγουμένως ότι το δεξαμενόπλοιο κατευθυνόταν προς την τουρκική πόλη Ισκεντερούν. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το Λίβανο.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι, με τη σειρά τους, έχουν αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ένας άλλος ιστότοπος εντοπισμού πλοίων, το TankerTrackers.com, υποστήριξε ότι το Adrian Darya 1 βρισκόταν κοντά στην ακτή της Συρίας την Κυριακή.

Μάλιστα, είχε γράψει στο Twitter ότι «θα βρίσκεται στα ύδατα της Συρίας για STS εκφόρτωση (από πλοίο σε πλοίο), προκειμένου να επιστρέψει στο Ιράν μέσω της Διώρυγας του Σουέζ».

Το tweet ήρθε λίγο αφότου την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ισχυρίστηκε ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο κατευθυνόταν προς τη Συρία.

Το Adrian Darya 1 κατασχέθηκε από τις αρχές του Γιβραλτάρ με τη βοήθεια του βρετανικού ναυτικού στις 4 Ιουλίου υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ.

Στα μέσα Αυγούστου, το πλοίο απελευθερώθηκε καθώς έλαβε γραπτές διαβεβαιώσεις από τον πλοίαρχο ότι το σκάφος δεν πρόκειται να εκφορτώσει το φορτίο του στη Συρία. 

Σχετικά:

Τσαβούσογλου: Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται στον Λίβανο και όχι στην Τουρκία
Κυρώσεις των ΗΠΑ στο ιρανικό τάνκερ
Στο τουρκικό λιμάνι του Ισκεντερούν πλέει το ιρανικό τάνκερ
Τουρκικά πλοία φέρεται να πλέουν προς το ιρανικό τάνκερ
Έξω από τις ακτές της Συρίας φέρεται να βρίσκεται το ιρανικό τάνκερ
Tags:
Συρία, Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία, Γιβραλτάρ, Λίβανος, Ιράν, δεξαμενόπλοιο, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK