ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εναλλακτικές στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 επιβεβαίωσε σήμερα πως αναζητά η Τουρκία, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να πουλήσουν ή να παραδώσουν τα μαχητικά F-35 στην Τουρκία ή «παραβιάσουν τις διμερείς συμφωνίες», η Άγκυρα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προβεί σε μια «εναλλακτική λύση».

Τα παραπάνω διεμήνυσε ο Τούρκος βουλευτής Χασάν Τουράν, του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξηες και μέλος της Ρωσοτουρκικής διακοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας.

«Η Τουρκία αναγκάζεται να αγοράσει όλα τα εξοπλιστικά είδη και τα όπλα για να ενισχύσει τη δύναμή της και να εξασφαλίσει την ασφάλεια της τόσο στον αέρα όσο και στην ξηρά, η γεωγραφική και στρατηγική μας θέση μας υποχρεώνει να το κάνουμε αυτό (...) Σήμερα, τα πιο σύγχρονα και υψηλής τεχνολογίας μαχητικά αεροσκάφη είναι τα αμερικανικά F-35 και τα ρωσικά Su-57. (...) Δεν θα αφήσουμε τον εναέριο χώρο μας χωρίς προστασία όπως μπορεί να φανταστεί κανείς», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι η Τουρκία «πρέπει να αναβαθμίσει την τεχνολογία και τα όπλα που έχει στο οπλοστάσιό της, εάν επιδιώκει να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του εναέριου χώρου της».

Τα σχόλιά του αυτά έγιναν μόλις λίγες μέρες αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα μπορεί να αναγκαστεί να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές για τα αεροσκάφη της όπως τα ρωσικά Su-57.

Tags:
αγορά, Άγκυρα, Τουρκία, αεροσκάφη, Su-57, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK