10:10 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης έχει «ξεφυτρώσει» μια καμινάδα της από εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Mc Donald's, η οποία δεν ταιριάζει με το αρχιτεκτονικο τοπίο.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία καμινάδα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, η οποία ανήκει σε εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Mc Donald's.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελία που έκανε ένας πολίτης στην ιταλική εφημερίδα La Reppublica, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση των Αρχών προκειμένου να ξηλωθεί η καμινάδα.

Ακολούθησε η αντίδραση του υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, που κάλεσε την επιχείρηση να χρησιμοποιήσει την παλιά καμινάδα που υπήρχε εκεί, και η οποία ταίριαζε με την αρχιτεκτονική του τοπίου.

Το fast food βρίσκεται στην πλατεία του Πάνθεον, ένα από τα πιο γοητευτικά αξιοθέατα της Ρώμης, που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου η καμινάδα αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να βγαίνουν οι καπνοί από την μεγάλη κουζίνα. 

Η εταιρεία είναι τώρα αναγκασμένη να είτε να αντικαταστήσει την καμινάδα είτε να την καλύψει.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να παραμείνει με τη σημερινή της μορφή.

Tags:
McDonald's, Ιταλία, Ρώμη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK