14:20 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η παρέμβαση του Μάικ Πενς έρχεται εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων για το νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης, το οποίο προβλέπει την αναστολή του Brexit, σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης μίας νέας συμφωνίας με την Ε.Ε.

Έκκληση σ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να διαπραγματευτούν μία νέα συμφωνία, η οποία θα σέβεται τις ανησυχίες του Λονδίνου και την ίδια ώρα, θα εμποδίζει τις αναταράξεις στο εμπόριο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε., απηύθυνε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

«Ενόσω η προθεσμία του Brexit πλησιάζει, καλούμε την Ιρλανδία και την Ε.Ε. να διαπραγματευτούν με καλή πίστη με τον πρωθυπουργό Τζόνσον και να δουλέψουν για να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία θα σέβεται την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και θα ελαχιστοποιεί τις αναταράξεις στο εμπόριο» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, ότι η Ουάσιγκτον κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Λονδίνο και Βρυξέλλες για την επίλυση του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει λόγο για μία νέα συμφωνία που θα σέβεται τη Συμφωνία «Good Friday» του 1998 για την ιρλανδική κυβερνησιμότητα.

Οι δηλώσεις του Πενς έρχονται εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων για το νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης, το οποίο προβλέπει την αναστολή του Brexit, σε περίπτωση αποτυχίας επίτευξης μίας νέας συμφωνίας με την Ε.Ε. - με στόχο την αποτροπή ενός no-deal Brexit στις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Το πρωθυπουργικό γραφείο πάντως, έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση έγκρισης του νομοσχεδίου, ο Μπόρις Τζόνσον θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και μέρους της κοινής γνώμης.

Σχετικά:

Ο Τζόνσον σχεδιάζει να διαγράψει τους βουλευτές που θα ταχθούν ενάντια σε Brexit χωρίς συμφωνία
Νέα καθυστέρηση του Brexit επιδιώκουν «αντάρτες» βουλευτές στη Βρετανία
Διάγγελμα Μπόρις Τζόνσον: Δεν θα ζητήσουμε σε καμία περίπτωση καθυστέρηση του Brexit - Βίντεο
Tags:
σύνορα, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, εμπόριο, σκληρό Brexit, Brexit, Brexit, Brexit, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Μπόρις Τζόνσον, Μάικ Πενς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK