00:30 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν κρυφές εγκαταστάσεις σε τοποθεσία του ανατολικού Λιβάνου, στην οποία παράγονταν πυραυλικές κεφαλές.

Τοποθεσία, η οποία φέρεται να ανήκει στη Χεζμπολάχ, ανακάλυψαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στην περιοχή «Beqaa Valley», στον ανατολικό Λίβανο.

«Η εγκατάσταση έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται για την παραγωγή όπλων από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Στο εσωτερικό του χώρου, όπως διευκρινίζουν οι IDF, υπάρχουν αρκετές δομές για την «παραγωγή πυραυλικών κεφαλών, με ακρίβεια στόχου 10 μέτρων».

​Η ένταση μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ κλιμακώθηκε περαιτέρω την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Βηρυτός κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για την πραγματοποίηση επίθεσης με drone σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Την Κυριακή, παράλληλα, ο λιβανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ εκτόξευσε πάνω από 40 πυραύλους στα νότια του Λιβάνου.

Οι IDF επιβεβαίωσαν τα παραπάνω, ισχυριζόμενες ωστόσο ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους του Λιβάνου, ως συνέχεια εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων σε ισραηλινή στρατιωτική βάση.

Ο Λίβανος έχει επανειλημμένως επικρίνει τις ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, εντός του εναέριου χώρου της, διαμηνύοντας ότι το Τελ Αβίβ παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ θεωρεί ότι η Χεζμπολάχ συνιστά κύριο αντίπαλό του στην περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιεί τακτικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της.

Σχετικά:

Τσαβούσογλου: Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται στον Λίβανο και όχι στην Τουρκία
Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ αναζητάει προφάσεις για να επιτεθεί στον Λίβανο
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Στόχους στον Λίβανο έπληξε το Ισραήλ
Πάνω από 40 ισραηλινές ρουκέτες έπληξαν τον νότιο Λίβανο
Tags:
εγκατάσταση, πόλεμος, πύραυλος, πύραυλοι, ρουκέτες, Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK