18:28 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διαδικασία επικύρωσης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, δήλωσε η Υπουργός Άμυνας της χώρας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Όπως ανέφερε η κ. Σεκερίνσκα, για την επικύρωση από όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ του πρωτοκόλλου για την ένταξη του Μαυροβουνίου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία χρειάστηκαν περισσότεροι από 18 μήνες, ενώ η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας είχε θέσει ως στόχο να επιτευχθεί η επικύρωση μέσα σε 10 μήνες.

«Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες εξελίξεις, για παράδειγμα, την κατάσταση με το Ηνωμένο Βασίλειο, τον σχηματισμό της κυβέρνησης στην Ισπανία. Όλο αυτό μπορεί να καθυστερήσει κάπως τη διαδικασία», δήλωσε η υπουργός από το Στρατηγικό Φόρουμ στην πόλη Μπλέτν της Σλοβενίας.

Αθήνα και Σκόπια υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2018 τη Συμφωνία των Πρεσπών επιλύοντας τη μακροχρόνια διαμάχη για το όνομα και ανοίγοντας στα Σκόπια τον δρόμο προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα όμως προκάλεσε αντιδράσεις και πυροδότησε κριτική και στις δύο χώρες.

Αυτό το χρονικό διάστημα, η διαδικασία επικύρωσης του πρωτοκόλλου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι σε εξέλιξη. Αναμένεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2019.

Tags:
Ευρώπη, NATO, ΝΑΤΟ, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK